«ταύτα παράθου πιστοίς ανθρώποις, οίτινες ικανοί έσονται και ετέρους διδάξαι»(Τιμ.Β΄2)

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Mήνυμα Μητροπολίτου ΛΚΑ Παϊσίου για τα Χριστούγεννα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010

Αγαπητοί μου αδελφοί,


Η παγκόσμιος ιστορία κατέγραψε πολλά ιστορικά γεγονότα της χρονικής αυτής περιόδου άλλοτε μικρότερα και άλλοτε μεγαλύτερα.

Εκείνο όμως το γεγονός το οποίο σηματοδοτεί την παγκόσμιο ιστορία και παραμένει πάντα επίκαιρο εδώ και δύο χιλιάδες δέκα χρόνια, είναι το Μέγα γεγονός της Ενανθρώπησης του Θείου Λυτρωτή.

Η γέννησή Του από την Θεοτόκο Μαρία, και η παρουσία Του εδώ στη γη υπενθυμίζει στη βασανισμένη ανθρωπότητα, στον πονεμένο και ταλαιπωρημένο άνθρωπο της εποχής μας ότι υπάρχει σωσσίβιο σωτηρίας, ο Χριστός ο αληθινός Θεός, που έγινε άνθρωπος δια να σώσει τον άνθρωπο από το σκοτάδι.

Ο Χριστός είναι ο Ήλιος της Δικαιοσύνης και όπως χωρίς τον φυσικό ήλιο δεν μπορεί να ζήσει ο πλανήτης μας, έτσι και χωρίς τον Ζωοδότη Ήλιο της Δικαιοσύνης, τον Χριστό, δεν μπορεί να ζήσει ο κόσμος, να ζήσει ο κατ΄εικόνα Θεού άνθρωπος.

Ο Ήλιος της Δικαιοσύνης ανέτειλε μια διά πάντα. Ένας Ήλιος που δεν θα σβύσει ποτέ, διότι ο Χριστός είναι χθές και σήμερα ο αυτός και στους αιώνες.

Ο Ιησούς Χριστός, ο Ήλιος της Δικαιοσύνης παραμένει ο Ηγέτης, ο Νικητής, ο Σωτήρας του κόσμου, ο Εναθρωπήσας Θεός.

Χριστούγεννα, λοιπόν, εορτάζουμε και εμείς εφέτος μέσα από τις ποικίλες δυσκολίες αυτής της παγκοσμιοποιημένης εποχής και καλούμαστε να ετοιμάσουμε και το δικό μας παγερό σπήλαιο, τις καρδιές μας, δια να γεννηθεί μέσα μας ο Χριστός, το Φως , η Ζωή και η Αλήθεια.

Αυτό που ζητά σήμερα από εμάς ο Ήλιος της Δικαιοσύνης είναι να πάρει μια μικρή θέση μέσα στην καρδιά μας, για να μας αγιάσει, να μας καθαρίσει, για να μας χαρίσει τα δώρα Του, τα δώρα που έφερε κάτω στην Γη, ήτοι χαρά, ειρήνη, σωτηρία, λύτρωση.


Αγαπητά μου αδέλφια εγγύς και απόδημα,

Με τις σκέψεις αυτές απευθύνομαι πατρικώς στην αγάπη Σας, και σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μας καλά και χαρούμενα Χριστούγεννα και το νέο έτος της χρηστότητος του Κυρίου μας 2011, σωτήριο, υγιεινό και μεστό παντός αγαθού υλικού και πνευματικού.

Μετ΄ ευχών Πατρικών

+ Ο ΛΕΡΟΥ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ & ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: